Ballkanologji ose Ballkanistikë [1] quhen studimet shkencore e profesionale për gjuhët, historinë dhe kulturën e popujve dhe vendeve të Gadishullit Ballkanik. Në një vështrim më të ngushtë me ballkanologji ose ballkanistikë kuptohen studimet për tiparet e përbashkëta të gjuhëve ballkanike. Këto tipare të përbashkëta ndeshen kryesisht në gjuhën shqipe, rumanishte, greqishte, boshnjakishte (bosnjane), bullgarishte, malazezishte, maqedonishte e pjesërisht edhe në serbishte, sidomos në serbishtën jugore. [2]

Shih edheRedakto

ReferimeRedakto