Kostandin Çekrezi

historian shqiptar
(Përcjellë nga Kostë Çekrezi)

Kostandin Çekrezi (31 mars 189210 janar 1959) ishte një historian, publicist dhe patriot shqiptar, ambasador i Shqipërisë në SHBA në vitet 19211922.

Çekrezi U diplomua më 1909 në Gjimnazin e Korçës. Më pas studioi për pak kohë për drejtësi në Universitetin e Athinës e pastaj u bë gazetar. Kur Shqipëria u shpall e pavarur më 1912, ai u caktua përkthyes e më pas sekretar i Komisionit Ndërkombëtar për Kontrollin e Shqipërisë, krijuar nga Konferenca e Ambasadorëve në Londër. Erdhi në SHBA në nëntor 1914 dhe, ndërkohë, ka studiuar në Universitetin e Harvardit, ku u diplomua më 1918 dhe mori gradën Baçelor në Arte.

Më 1926 përktheu Shpërblesa e përplotë. Një episod dramatik në jetën e Abraham Linkolnit të Mary Raymond Shipman Andrews.[1]

Referime

Redakto
  1. ^ Gjinaj, Maksim; Elmazi, Myrvete; Mele, Margarita (2010). Bibliografi e librit shqip në fondet e Bibliotekës Kombëtare (PDF). Tiranë: Biblioteka Kombëtare, Sektori i Bibliografisë Kombëtare. fq. 519. ISBN 9992773189. Arkivuar nga origjinali (PDF) më 2 shtator 2021. Marrë më 4 shtator 2021.