Kristen Kyrre Bremer (12 korrik 1925 – 16 maj 2013) ishte teolog dhe ipeshkiv norvegjez në kishën norvegjeze.[1]

Bremer ka marrur diplomën akademike për teologji më 1953 në Falkultetin e Teologjisë në Universitetin e Oslos. Prej vitit 1956 deri më 1960, ai ishte asistent i pastorit në Nord-Fron.

Familja

Redakto

Bremer ishte djali i Magnus Schanke Bremer (1893–1963) dhe Randi Bjerkeng Lund (1900). Më 1952, ai u martua me Hanna Guren (1925–2008) e cila ishte prej Rygge. Djali i tyre Leif Olav Bremer u bë gjithashtu priftë.

Referime

Redakto
  1. ^ "Minneord – biskop emeritus Kristen Kyrre Bremer" (në norvegjisht). uebfaqja e Diocese of Nidaros. 2013-05-21. Arkivuar nga origjinali më 10 janar 2014. Marrë më 31 maj 2013.