Krusha e Vogël

fshat në Kosovë

Krushë e Vogël është një vendbanim në komunën e Prizrenit, Kosovë. Më 25 mars 1999, familjet serbe që jetonin në Krushë të Vogël e Krushë të Madhe, së bashku me forcat ushtarake serbe, vranë pothuajse të gjithë meshkujt shqiptarë të fshatit. Serbët patën ardhur aty si bujkrobër në shekullin e 19 dhe patën marrë toka me qira. Pasaardhësit e këtyre fshatarëve serbë vranë fqinjët e tyre shqiptarë, me të cilët kishin jetuar më shumë se një shekull. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Dardhëzë.

Krushë e Vogël
Dardhëzë
Fshat

Lidhje të jashtme

Redakto