Kungimi (greq. kinonia; lat. communio - bashkësi) në Kishën katolike romake, Kishën Luteriane dhe kishën anglikane si edhe në Kishat e lindjes ka dy kuptime që rrjedhin nga eukaristia (falënderja):

Kungimi i parë i një vajze (Indi)

1. bashkimi i të krishterit të pagëzuar me Perëndinë nëpërmjet marrjes së bukës dhe verës që mishërojnë "trupin" dhe "gjakun" e Krishtitsakramentin e shenjtë.

2. bashkimi me kishën në një besim të përbashkët që një njeri, grup apo kishë tjetër kremtojnë eukaristinë mes tyre.


Kuptimi katolikRedakto

Kuptimi evangjelikRedakto

Kuptimi anglikanRedakto

Kuptimi luterianRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto