Kupa e Ballkanit 1948, zyrtarisht e njohur me emrin Kampionati i Ballkanit dhe Evropës Qendrore, i cili uluajt ndërmjet muajit prill dhe nëntor të vitit 1948, ku morën pjesë Shqipëria, Rumania, Bullgaria, Jugosllavia, Hungaria, Polonia dhe Çekosllovakia. Kjo ishte paraqitja e parë dhe e vetme e Polonisë dhe Çekosllovakisë në këtë turne, i cili nuk u përfundua. Hungaria ishte duke udhëhequr në krye të tabelës në kohën kur u braktis.

Ndeshjet Redakto

 • Bullgaria 1-1 Polonia
 • Polonia 3-1 Çekosllovakia
 • Rumania 0-1 Shqipëria
 • Hungaria 2-1 Çekosllovakia
 • Shqipëria 0-0 Hungaria
 • Hungaria 9-0 Rumania
 • Rumania 3-2 Bulgaria
 • Jugosllavia 0-0 Shqipëria
 • Bulgaria 1-3 Jugosllavia
 • Rumania 2-1 Çekosllovakia
 • Polonia 0-1 Jugosllavia
 • Bullgaria 1-0 Çekosllovakia
 • Polonia 2-6 Hungari
 • Polonia 0-0 Rumania
 • Rumania 1-5 Hungaria
 • Bullgaria 1-0 Hungaria

Renditja Redakto

Kombëtarja Nd. F B H GSH GP DG Pikë
  Hungaria 6 4 1 1 22 5 +17 9
  Jugosllavia 3 2 1 0 4 1 +3 5
  Bullgaria 5 2 1 2 6 7 -1 5
  Rumania 6 2 1 3 6 18 -12 5
  Shqipëria 3 1 2 0 1 0 +1 4
  Polonia 5 1 2 2 6 9 -3 4
  Çekosllovakia 4 0 0 4 3 8 -5 0

Ndeshjet që nuk u luajtën Redakto

(shënim: nuk dihet se cila nga kombëtaret do duhej të luaj në shtëpi dhe cila si mysafire)

 • Jugosllavia v. Hungaria
 • Jugosllavia v. Rumania
 • Shqipëria v. Bullgaria
 • Shqipëria v. Polonia
 • Shqipëria v. Çekosllovakia

Përveç kësaj, Hungaria luajti dy herë me Rumaninë.

Referimet Redakto