Kurt Koffka

psikolog gjerman

Kurt Koffka, (Berlin, 18 mars 1886 - Northampton, 22 nëntor 1941). Psikolog gjerman, themelues i shkollë geshtaltiste. Ai ishte zëdhënësi kryesor për lëvizjen Geshtalt.

Kurt Koffka
Emri Kurt Koffka
Lindja 18 Mars 1886
Vendlindja Berlin, Gjermani
Vdekja 22 nëntor 1941
Vendvdekja Northampton Massachusetts
Era Shekulli XIX-XX
Rajoni Psikologë Gjerman
Shkolla/tradita Geshtalt

Grada shkencore Ph.D. nga universiteti i Berlinit iu dha më 1908 dhe më pas shkoi në Universitetin e Frankfurtit ku takoi themeluesit e Geshtaltit më 1910. Më 1927 ai u bë proesor në kolegjin e Smithit në SHBA. Koffka ishte veçanërisht i interesuar për studimin e ligjeve që drejtojnë përceptimet tona.[1]

Ai ishte zëdhënësi kryesor për lëvizjen Geshtalt.

ReferimetRedakto