Kushtrim Hoxha - U lind në Gjakovë (12 maj 1978). Shkollën fillore e kreu ne shkollën Mazllum Kepuska ndërsa shkollën e mesme ne gjimnazin Hajdar Dushi ne Gjakove dhe pastaj vazhdoj studimet ne Universitetin e Prishtinës ne Akademinë e Arteve ku studio Aktrimin me profesor Faruk Begolli. Gjate luftës ne Kosove Kushtrimi shpërngulet ne Amerike ku vazhdon studimet për aktrim. Gjate viteve ne vazhdim Kushtrimi mori pjese ne disa shfaqje ne Teatrin Kombëtar te Kosovës, Teatrin Dodona, Teatrin e Gjakovës, dhe shume teatro regjional festivale te ndryshme ai luajti edhe ne serial vendor familja moderne ndërkombëtare. Kushtrimi njihet edhe si këngetar dhe deri me tani ka realizuar disa kënge, Kopshti (me Hana Cakulin), Ti Them Heshtjes Tane Mjaft, Pa Lidhje (Green), Te Penxherja Jote (me Offchestra), Qyteti etj. Ka përfunduar studimet për master ne aktrim ne Universitetin e San Diegos ne Kaliforni dhe është i punësuar ne teatrin The Old Globe ne San Diego. Momentalisht jeton dhe vepron ne New York, SHBA.

Sukseset dhe çmimet

Redakto

Referimet

Redakto