Laert Vasili është aktor, regjisor, përkthyes, dramaturg & producent.

Laert Vasili
Image of Laert Vasili in a Tv studio
U lind në7 Mars 1974
KombësiaShqiptar
Gjatësia174 cm (5 ft 9 in)

Jeta Redakto

Laert Vasili ka lindur në Delvinë7 Mars 1974. Studioi tek Akademia e ArteveTiranë. U diplomua nga Akademia e Artit Dramatik e Teatrit Kombëtar Grek në Athinë 1997.

Çmimet Redakto

Regjisori më i mirë në International Theatre Festival of Prespa, North Macedonia

Filmografia Redakto

The Invocation of Enver Simaku (2018)

The Miracle of the Sargasso Sea (2019)

Teatër Redakto

Aktor Redakto

Ka bashkëpunuar me disa nga regjisorët më të shquar të skenës në Evropë si: Robert Wilson, Dimiter Gotscheff, Andrew Visnevski, Aleksandar Popovski, Teo Terzopoulos, Roula Pateraki, George Kimulis, Antonis Antypas, etj.

Eskili : Persët (Lajmëtari) dhe Prometeu i lidhur (Hefesti)

Sofokliu : Edipi Tiran (Korifeu), Elektra (Oresti) dhe Antigona (Lajmëtari)

Shekspiri : Makbeth (Makdafi)

Ben Jonson : Volpone (Bonario)

Molieri : Tartufi (Tartufi)

Nikolai Gogol : Ditari i nje te cmenduri

Maksim Gorki : Fundërinat (Vaska Pepel)

Alexander Ostrovsky : Ditari i një mashtruesi (Kurcajev)

August Strindberg : Pelikani

Edgar Allan Poe : Shembja e Shtëpisë Asher (Rodrig)

Carl Sternheim : Breket

Bertolt Brecht : Mahagony (Pol Akerman)

Harold Pinter : Kremtimi i ditëlindjes (Stanley Webber) dhe "Kujdestari" (Aston)

Heiner Müller : Herkuli (Herkuli)

Brian Friel : Perkthimet (Ouen)

Robert Wilson : Persefoni (Homeri)

Andre Roussin : Nina (Gerard)

Patrick Hamilton : Drita e gazit

Simon Gray : Ankthi skenik

Terrence McNally : Corpus Christi

Angelo Longoni : Mysafiri (Leo)

Mark Ravenhill : Fausti ka vdekur (Pit) dhe Polaroids (Viktor)

George Sevastikoglou : Angjela (Lambro)

Andreas Staikos : Kur bie perdja (Vracano)

Elena Pega : Shokët e rinj (Ogi)

Akis Dimou : Nata e sekreteve (Nikola)

Regjisor Redakto

Si regjisor në Teatër ka vënë në skenë veprat :

Përkthyes Redakto

Gjithashtu ka shqipëruar veprat :

Burimet Redakto