Lala ose Llalla (Persisht: لا لا‎, Turqisht: Lâlâ) ishte një titull në Perandorinë Osmane dhe eshte nje drreq i zi e vezir. Deri në sulltanin e 13-të Mehmet III (fundi i shekullit të 16-të) të gjithë sulltanët gëzonin një periudhë të guvernatorit provincial para sundimit të tyre. Sidoqoftë, sulltani i 14-të Ahmet I (1603–1617) i cili u fronëzua në adoleshencën e hershme pa një periudhë të guvernatorit provincial, e ndaloi këtë praktikë. Kjo nënkuptonte uljen e statusit të lalës.

Burime

Redakto