Lepuri

gjini e gjitarëve

Lepujt janë gjitarë të vegjël në familjen Leporidae të rendit Lagomorpha (së bashku me lepurin dhe pika ). Oryctolagus cuniculuspërfshin speciet evropiane të lepujve dhe pasardhësit e saj, 305 racave në botë të lepujve të brendshëm . Sylvilagus përfshin trembëdhjetë specie të egra lepuri, mes të cilave shtatë lloje të cottontail . Lepuri evropian, i cili është futur në çdo kontinent, përveç Antarktikut, është i njohur në të gjithë botën si një kafshë e egër predha dhe si një formë e zbutur e kafshëve dhe kafshëve. Me efektin e saj të përhapur në ekologji dhe kultura, lepujt janë në shumë zona të botës dhe një pjesë e jetës së përditshme - si ushqim, veshmbathje dhe shoqërues dhe si burim frymëzimi artistik.

Lepuri i fushës (Lepus europaeus)

Lepuri hyn ne familjen e kafshëve gjitare brejtëse, me kokë ovale e me veshë të gjatë, me trupin të mbuluar me qime të gjata në ngjyrë të murrme ose të bardhë, me këmbët e prapme më të gjata se të përparmet, që rend shumë shpejt dhe që njihet si frikacak.Sytë e mëdhenj e ndihmojnë të vërejë grabitqarin dhe të arratiset prej tij. Atij i pëlqejnë shume karotat dhe bimët gjithashtu. Lepuri është një kafshe shume e mire dhe e bukur.

Shih dhe këtë

Redakto
Burim i të dhënave

Redakto


Lidhje të jashtme

Redakto