Linja Septemvri–Dobrinishte

Rreshti i ngushtë i Septemvri – Dobrinishte është e vetmja linjë e ngushtë funksionale në Bullagri . Ajo drejtohet nga Hekurudhat Shtetërore Bullgare (BDŽ). Linja është përdorur në mënyrë aktive me katër trena pasagjerësh që drejtojnë gjatësinë e linjës në secilin drejtim në ditë. Udhëtimi zgjat pesë orë nëpër lugina dhe gryka midis Rila dhe Rodope .

Itinerari të çon nga Shtetvri në vijën kryesore të Sofjes - Plovdiv për në Dobrinishte, duke kaluar Velingrad, Yakoruda, Razlog dhe Bansko, duke lidhur pjesën perëndimore të Rrafshit të Thrakisë së Epërme me Rodopin Perëndimor, malet Rila dhe Pirin . Për shkak të karakteristikave të itinerarit nëpër male, linja e ngushtë e Septemvri-Dobrinishte njihet edhe si hekurudha Alpine në Ballkan. Stacioni Avramovo, i vendosur në 1267 metra mbi det, është stacioni më i lartë në Ballkan.

Hekurudha u ndërtua në disa faza midis 1921 dhe 1945 me gjatësi totale 125 kilometres (78 mi) . Linja e degës Varvara - Pazardzhik, e cila u mbyll në 2002, ishte 16.6 kilometres (10.3 mi) e gjatë.

HistoriaRedakto

 
Ndërtesa e vijës së ngushtë të Shtemvri – Dobrinishte, km 13 + 500, 1920.

Ideja për një hekurudhë, në shërbim të Maleve Rodope që daton nga 1915, kur përfaqësohen tre shtigje të mundshme. Në vitin 1916 për shkak të arsyeve ushtarake gjatë Luftës së Parë Botërore, ushtria donte të lidhte qytetin e Nevrokop me rrjetin hekurudhor. Puna u ndal kur lufta mbaroi.

Në vitin 1920, anketimi rifilloi, i ndjekur nga ndërtimi në 1921. Pista arriti në Ladzhene në 1926, dhe seksioni u hap me 1 gusht 1926 me tre trena në javë në secilin drejtim. Seksioni tjetër i shkurtër për Chepino u përfundua në 3 qershor 1927.

Kur Sarambey u bë pikënisja e linjës, popullsia e Pazardzhik kishte frikë se qyteti i tyre do të largohej nga trafiku dhe kërkoi një degë të hekurudhës së re, e cila u krye dhe u hap në 27 tetor 1928. Kjo periudhë është e shkurtër dhe seksioni mbetet një degë deri në mbylljen e tij në 2002. Tani pista për në Pazardzhik është hequr.

Ndërtimi i seksionit më të vështirë, Chepino– Yakoruda vazhdoi deri në vitin 1937, kur më 12 dhjetor u hap për shërbim të përkohshëm. Hapja përfundimtare ishte 30 korrik 1939, së bashku me rubrikën Yakoruda - Belitsa .

Seksionet e fundit Belitsa– Bansko dhe Bansko - Dobrinishte janë hapur në 3 Mars 1943 dhe 9 Dhjetor 1945 dhe plani për hekurudhor për në Gotse Delçev ishte ndalur.

Përshkrimi i rrugësRedakto

Septemvri-VelingradRedakto

Pjesa e parë është 39 km e gjatë Fillon në Septemvri, ku takohet linja hekurudhore me linjën Sofje - Plovdiv . Pastaj rruga kalon lumin Chepinska për në Velingrad mbi një urë çeliku dhe vazhdon në bregun e majtë (lindor) të lumit. Si pjesë e punës për zgjerimin e rrugës, ura duhet të shkatërrohet dhe të zëvendësohet me një të re.

 
Afrimi i tunelit Nr 2

Përgjatë grykës, linja kalon ndalesën Marko Nikolov për të arritur në stacionin Dolene, ku vazhdon në drejtim të kundërt nga ana tjetër e luginës, duke u ngjitur në lartësi 246 m zhvendosje në kullimin e lumit Chukata dhe stacioni Kostandovo (801 m ASL) në 10.9   km. Këtu është pjerrësia maksimale e rrugës prej 32‰. Pas kalimit të këtij stacioni, rruga bie në luginën e Velingradit.

Në fillim ka gjithashtu ndalesa në Milev 17.5km midis Tsepinës-Dolene, Dryanov dhe Dolene-Kostandovo. Në periudhën e trafikut të rëndë në vitet 60 dhe 70, Dryanov zgjatet dhe bëhet stacion, por më pas ai mbyllet, së bashku me Milevin. Tsepina gjithashtu kishte qenë stacion por u hoq në 2003.

Të 10 tunelet në këtë pjesë të hekurudhës janë midis Marko Nikolov dhe Dolene. Në prill të vitit 1928 si rezultat i tërmetit Chirpan (M6.8), një sasi e madhe gurësh shemben gjatë shtegut në 11.7km. Një tunel i ri Nr 2 është ndërtuar për të shmangur kthesat me rreze të ulët të gjurmës së përkohshme rreth shembjes. Tuneli i vjetër i braktisur është akoma ekzistues ngjitur me atë të riun. Është e dukshme nga rruga, por jo nga treni. Pista e hapur midis tuneleve Nr 3, 4, 5, 6, 7, 8 tani është e mbuluar për të parandaluar shembjen nga shkëmbinjtë.

Velingrad-YakorudaRedakto

 
Harta e rrugës Sveta Petka – Avramovo
 
Pista tejkalon vetveten në spiralen e parë

Kjo është pjesa më e vështirë e hekurudhës Septemvri - Dobrinishte. Është 45 km e gjatë dhe të katër spiralet, 25 tunelet e mbetura dhe stacioni më i lartë hekurudhor në Ballkan ndodhen këtu. Duke filluar nga Velingrad, përmes ndalimit në jug të Velingradit, linja fillon të ngjitet përgjatë krahut të djathtë të lumit Ablanitsa, duke shkuar drejt ndaleses Ostrets dhe stacionit Tsvetino . Disa kilometra pas Tsvetino, rruga kthehet djathtas përmes luginës së lumit të vogël Lyuta reka, duke arritur në stacionin e mëparshëm, tani ndalesa e vogël Sveta Petka.

Këtu itinerari fillon të ngjitet 224 m në 9.8   km largësi nga stacioni Avramovo, i cili është stacioni më i lartë hekurudhor në Ballkan në 1267 m mbi nivelin e detit. Vetëm pas Tunelit Nr 16, pista kalon një urë me hark guri mbi lumin dhe fillon rrugën e saj me katër nivele në anën veriore të luginës përmes 16 tuneleve, dy spirale dhe një kthesë 180 °. Linja kalon nën vetvete dy herë në tunelet Nr 18 dhe 24. Në këtë pjesë, treni ndryshon drejtimin e tij të udhëtimit 6 herë. Pjerrësia mesatare është 30‰. Ngjitja përfundon në stacionin Avramovo menjëherë pas tunelit Nr 32, i cili është më i gjati - 315 m.

Kjo pikë më e lartë përcillet me prejardhje të pjerrët dhe të gjatë në luginën e lumit Dreshtenets. Pas ndalesës së Smolevës, linja kthehet në spiralen e tretë, duke kaluar nën vetvete në tunelin Nr 34. Vetëm pas spiralës, rruga kapërcen lumin dhe rrugën në një rrugicë prej guri, e ndjekur nga spiralja e katërt rreth një kodre natyrore, ku është tuneli i fundit Nr 35. Duke arritur të ndalet Cherna Mesta, pista vazhdon për në Yakoruda përmes luginës së lumit Mesta .

Sveta Petka dhe Cherna Mesta janë stacionet e mëparshme, të cilat kanë pasur rrugë anësore . Midis Sveta Petka dhe Avramovo ka edhe një ndalesë të mbyllur për fshatin e afërt Pashovo .

Yakoruda-DobrinishteRedakto

Pas ndalesave Yurukovo dhe Dagonovo, linja kalon stacionin Belitsa dhe vazhdon të ndalojë në Kovachev, ku largohet nga lugina e lumit Mesta dhe shkon në Razlog nëpër luginën e lumit më të vogël, të quajtur Iztok. Në fund të tij, pista kalon urën më të gjatë mbi lumin - rrugicë prej guri 58m e gjatë me katër harqe. Pasohet nga Guliyna dhe pas kësaj pike hekurudha vazhdon në rrafshinën Razlog dhe arrin stacionin e saj përfundimtar Dobrinishte përmes Razlog dhe Bansko .

 
609 76 në trenin turistik

Në Razlog kishte një degë të vogël, duke shërbyer një industri afër qytetit. Ishtë burim i trafikut të fundit të mallrave deri në vitin 2003, kur mbyllet plotësisht.

 
Lokomotivë nafte e hekurudhës

Trafiku dhe mjetet lëvizëseRedakto

Lista e lokomotivave
Flota nr. dorëzim status
609 76 1949 ne sherbim
75 002 1966 jashte sherbimit
75 004 1966 ne sherbim
75 005 1966 jashte sherbimit
75 006 1966 ne sherbim
75 008 1966 ne sherbim
75 009 1966 jashte sherbimit
77 002 1988 ne sherbim
77 005 1988 ne sherbim
77 008 1988 ne sherbim
77 009 1988 ne sherbim

Në vitet '60 dhe '70 trafiku është shumë i zënë për motorët me avull dhe hekurudhat, kështu që në 1965 dhe 1966 dhjetë motorë dizel janë dorëzuar nga Henschel AG . Ata janë duke punuar si klasa 75 dhe janë akoma në shërbim tani. Shumica e motorëve me avull janë sjellë më pas në Cherry bryag. Si shembull, në këto vite kishte pasur më shumë se 10 trena (pasagjerë, mallra dhe të përzier) çdo ditë në secilin drejtim.

Dhjetë motorë të klasës 77 janë dorëzuar në 1988 nga 23 gusht WorksBukureshtit, Rumani. Para këtij dorëzimi, disa motorë të klasës 76 gjithashtu kishin punuar në hekurudhën Septemvri - Dobrinishte ndërsa të tjerët bazohen në hekurudhën Cherven bryag-Oryahovo.

Lokomotiva me avull 609 76 është e vetmja e ruajtur në gjendje pune dhe përdoret për trenat turistikë.

Që nga viti 2003 ka vetëm shërbim pasagjerësh me tre trena në ditë në secilin drejtim. Që nga viti 2016, tani ka katër trena që drejtojnë tërë gjatësinë e linjës çdo ditë. Plani aktual mund të gjendet në faqen e internetit të Hekurudhave Shtetërore Bullgare.

ReferencatRedakto