Liqeni Gjini Oda (shqip: Liqeni i Gjini Odёs; maqedonisht: Ђиниводно језеро, Đinivodno jezero) është një liqen malor në formë rrethore në jug të Kosovës. Ai ndodhet në Bjeshkët e Sharrit 2,260 metres (7,415 ft) mbi nivelin e detit. Liqeni Gjini Oda ka një gjatësi maksimale prej 109 metres (358 ft) dhe një gjerësi maksimale prej 55 metres (180 ft). Liqeni është 80 centimetres (31 in) i thellë. Në sipërfaqen e ujit të është krijuar edhe një shtresë e barit gjë që krijon përshtypjen e një ishulli në liqe.

Liqeni Gjini Oda
VendiKosova Kosova,
GrupiBjeshkët e Sharrit
Gjatësia maks.Stampa:Infobox sipërfaqe ujore/convert
Gjërësia maks.Stampa:Infobox sipërfaqe ujore/convert
Thellësia mesatareStampa:Infobox sipërfaqe ujore/convert
Lartësia e sipërfaqesStampa:Infobox sipërfaqe ujore/convert

Shih edheRedakto

ReferimeRedakto