Liqeni i Virit Zi  (shqip: Liqeni i Zi i Virit; serbisht: Црн Вир, Crn Vir) është një liqen shumë i vogël i cili gjendet në Kosovë. Ai ndodhet në një lartësi prej 2,350 metres (7,710 ft) mbi nivelin e detit në Malet e Sharrit në pjesën e Kosovës. Ai ka një gjatësi maksimale prej 35 metres (115 ft) dhe një gjerësi maksimale prej 20 metres (66 ft). Edhe Liqeni i Zi i Virit, ashtu si shumë të tjerë në Malet e Sharrit është i rrethuar nga shkëmbinjë të mëdhenjë.