Hape menynë kryesore

Kjo është një listë e tërmeteve në vitin 2019. Vetëm tërmetet me magnitudë 6.0 ose më lart përfshihen, përveç nëse ato rezultojnë me dëmtime dhe/ose viktima, ose janë të dukshme për arsye të tjera. Të gjitha datat janë të listuara sipas kohës UTC. Intensitetet maksimale tregohen në shkallën e intensitetit të modifikuar të Merkalit.

Krahasuar me vitet tjeraRedakto

Numri i tërmeteve në nivel botëror nga 2009–2019[1][2]
Magnituda 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
8.0–9.9 1 1 1 2 2 1 1 0 1 1 1
7.0–7.9 16 21 19 15 17 11 18 16 6 16 9
6.0–6.9 144 151 204 129 125 140 124 128 106 117 121
5.0–5.9 1,896 1,963 2,271 1,412 1,402 1,475 1,413 1,502 1,451 1,675 1,359
4.0–4.9 6,805 10,164 13,303 10,990 9,795 13,494 13,239 12,771 11,296 12,777 10,288
Total 8,862 12,300 15,798 12,548 11,341 15,121 14,795 14,420 12,860 14,586 11,782

Nga vdekshmëriaRedakto

Renditja Numri i vdekjeve Magnituda Vendndodhja MMI Thellësia (km) Data
1 50 6.4   Shqipëri, Durrës VIII &0000000000000020.00000020,0 26 nëntor
2 41 6.5   Indonezi, Maluku VII &0000000000000018.20000018,2 25 shtator
3 40 5.6   Pakistan, Azad Kashmir VII &0000000000000010.00000010,0 24 shtator
4 18 6.1   Filipine, Central Luzon VII &0000000000000020.00000020,0 22 prill
5 14 7.2   Indonezi, North Maluku VII &0000000000000020.00000020,0 14 korrik
5 14 6.6   Filipine, Soccsksargen VII &0000000000000015.30000015,3 29 tetor
7 13 5.8   Kinë, Sichuan VIII &0000000000000006.0000006,0 17 qershor
8 10 6.5   Filipine, Soccsksargen VII &0000000000000010.00000010,0 31 tetor

Të listuara më sipër janë tërmetet me më së paku 10 vdekje.

Nga magnitudaRedakto

Renditja Magnituda Numri i vdekjeve Vendndodhja MMI Thellësia (km) Data
&0000000000000001.0000001 &0000000000000008.0000008,0 2   Peru, Loreto VIII &0000000000000122.800000122,8 26 maj
&0000000000000002.0000002 &0000000000000007.6000007,6 0   Papua New Guinea, East New Britain VII &0000000000000010.00000010,0 14 maj
&0000000000000003.0000003 &0000000000000007.5000007,5 1   Ekuador, Pastaza VII &0000000000000145.000000145,0 22 shkurt
&0000000000000004.0000004 &0000000000000007.3000007,3 0   Zelandë e Re, Kermadec Islands VII &0000000000000046.00000046,0 15 qershor
&0000000000000004.0000004 &0000000000000007.3000007,3 0   Indonezi, Banda Sea VI &0000000000000212.000000212,0 24 qershor
&0000000000000006.0000006 &0000000000000007.2000007,2 14   Indonezi, North Maluku VII &0000000000000020.00000020,0 14 korrik
&0000000000000007.0000007 &0000000000000007.1000007,1 1   ShBA, Kalifornia IX &0000000000000008.0000008,0 5 korrik
&0000000000000007.0000007 &0000000000000007.1000007,1 0   Papua New Guinea, Morobe VII &0000000000000146.000000146,0 6 maj
7 &0000000000000007.1000007,1 1   Indonezi, Molucca Sea VII 33.0 14 nëntor
10 &0000000000000007.0000007,0 1   Peru, Puno IV &0000000000000267.000000267,0 1 mars

Të listuara më sipër janë tërmetet me magnitudë më së paku 7.0.

ReferimetRedakto

  1. ^ "USGS Real-time Earthquake Map with exact dates and live earthquake reports". United States Geological Survey. Marrë më May 10, 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ "Earthquake Statistics". United States Geological Survey. Marrë më May 10, 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)