Luani është njëra nga yjësitë e horoskopit, e vendosur ndërmjet Gaforres në përëndim dhe Virgjëreshës në lindje. Emri latin është Leo dhe në shqip do të thotë Luan. Simbolin e ka Leo.svg (♌). Është njëra nga 48 yjësitë e dhëna nga Ptolemeu dhe sot bën pjesë në 88 yjësitë moderne.

Luani