Lugu i Leshanit është një trevë e Kosovës e cila shtrihet përgjatë rrjedhës së poshtme të Lumbardhit të Pejës nga Peja deri në venderdhjen e ketij lumi në Drinin e Bardhë. Fshatrat e Lugut të Leshanit gravitojnë në qytetin e Pejës dhe të Klinës. [1]

Shih edheRedakto

ReferimeRedakto


  1. ^ Lush Ahmeti (2016):Lugu i Leshanit (monografi etnogjeografike), Pejë