Mälaren është liqeni i tretë më i madh në Suedi. Ndodhet në provincat Västmanland, Uppland dhe Södermanland. Sipërfaqja e liqenit është 1,140 kilometra katrorë dhe thellësia e saj është 640 metra. Dy ishujt më të mëdhaja në Mälaren janë Selaön (91 km²) dhe Svartsjölandet (79 km²).

Pamje e liqenit Mälaren

Ishujt e mëdhaRedakto