maja e Lubotenit është maje e maleve të Sharrit, ndodhet në pjesën perëndimore të Kaçanikut dhe është 2,498 metra i lartë.

Luboteni, Pamje nga Kaqaniku i Vjetër.

Luboten është maja më e bukur në Malet e Sharrit dhe mund the shihet ca ditë në Prishtinë. Edhe pse Luboten është në kufi me Maqedonin , Kosova e ka më shumë se gjysmën e malit.

Luboteni dhe shatijet pitoreske të Sharrit ofrojnë mundësi të mëdha për zhvillimin e turizmit malor (atij veror e dimëror).

Redakto