Marjeta Šašel Kos (1952) arkeologe dhe filologe sllovene.

BiografiaRedakto

Marjeta Šašel Kos mori gradën master në vitin 1980 nga Departamenti i Arkeologjisë, i Fakultetit të Arteve i Universitetit të Ljubljanës, dhe në vitin 1989 mbrojti doktoratën e saj në Departamentin e Filologjisë Klasike, pranë Fakultetit të Arteve të Universitetit të Ljubljanës. Ajo është këshilltare shkencore në Institutin e Arkeologjisë pranë Akademisë Sllovene të Shkencave dhe e Arteve. [1] Në vitin 2006, ajo mori Çmimin Zois për arritje të jashtëzakonshme në historinë antike. [2]

VepraRedakto

  • Inscriptiones Latinae in Graecia repertae. Additamenta ad CIL III - 1979
  • The Goddess Aecorna in Emona - 1996
  • Pre-Roman Divinities of the Eastern Alps and Adriatic - 1999
  • Appian and Illyricum - 2005
  • Teuta - Illyrian Queen - 2012
  • The Disappearing Tombstone and Other Stories from Emona - 2015

Shih edheRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ "Dr. Marjeta Šašel Kos" (në sllovenisht). Marrë më 1 dhjetor 2015.
  2. ^ "Zoisove nagrade v letu 2006" (në sllovenisht). Arkivuar nga origjinali më 4 mars 2016. Marrë më 1 dhjetor 2015.