Maxwell Taylor (26 gusht 190119 prill 1987) gjeneral dhe diplomat amerikan nga mesi i shekullit të XX-të.

Gjenerali Maksuel Tajlor

Maksuel Tajlor ka hyrë në historinë e ushtrisë amerikane si drejtues i forcave amerikane në luftën e Koresë.