Media shqiptare i ka fillimet e saj më 28 nëntor 1938, kur u përurua nga udhëheqësi shqiptar i asaj kohe, Ahmet Zogu, radioja e parë shqiptare Radio Tirana. “Ju flet Tirana”- ishte sigla e medias së parë shqiptare. Zhvillimi i ardhshëm mediatik do të vinte më 29 prill 1960, kur nën regjimin komunist u krijua Televizioni Shqiptar, që u bashkua me Radio Tiranën dhe së bashku formuan transmetuesin publik, Radio Televizionin Shqiptar. Pas vitit 1992 kur u rrëzua regjimi komunist, filluan jetën e tyre një sërë televizionesh të cilat vetëm në shekullin e ri arritën të hedhin rrënjë në tregun mediatik shqiptar. Në Kosovë, media mori zhvillim të vrullshëm pas vitit 1999. RTK është homologu kosovar i RTSH-së, por ka një pavarësi më të madhe nga politika. Në Maqedoni, media shqiptare ka një zhvillim të dobët pas vitit 2001. Kjo listë përfshin vetëm radiot dhe televizionet që transmetojnë në gjuhën shqipe (parësore ose dytësore), dhe jo radiot apo televizionet që shtrihen në territorin e Shqipërisë dhe Kosovës dhe që nuk transmetojnë asnjë lloj programi në gjuhën shqipe (me përjashtim të televizioneve në paketat satelitore).

Media në Shqipëri Redakto

Media shqiptare i ka fillimet e saj në Shqipëri. Media publike quhet RTSH (Radio-Televizioni Shqiptar). Televizione të rëndësishme janë Top-Channel, TV Klan, Vizion-Plus, Ora News, News 24, Fax News dhe Albanian Screen. Platformat Televizive Digjitale në vend janë DigitAlb & SuperSport dhe Tring.

Radio shtetërore Redakto

 • 1.Radio "TIRANA 1"
 • 2.Radio "TIRANA 2"
 • 3.Radio "TIRANA 3 (TIRANA INTERNATIONAL)"
 • 4.Radio "SHKODRA"
 • 5.Radio "KUKËSI"
 • 6.Radio "GJIROKASTRA"
 • 7.Radio "KORÇA"

Radio private kombëtare Redakto

 • 8.Radio "TOP ALBANIA"
 • 9.Radio "+2"
 • 10.Radio "What's Up Radio Dj"

Radio private vendore Redakto

 • 10.Radio "KLAN"
 • 11.Radio "TOP GOLD"
 • 12.Radio "RASH"
 • 13.Radio "MUZIKA JONË"
 • 14.Radio "ORA"
 • 15.Radio "EAGLE RADIO"
 • 16.Radio "DJ 96,1"
 • 17.Radio "BOOM BOOM RADIO"
 • 18.Radio "CLUB FM"
 • 19.Radio "FIERI"
 • 20.Radio "MAGIC STAR"
 • 21.Radio "SARANDA"
 • 22.Radio "VAL’E KALTËR"
 • 23.Radio "IME"
 • 24.Radio "ALFA & OMEGA"
 • 25.Radio "NGJALLJA"
 • 26.Radio "ABC"
 • 27.Radio "ALPO"
 • 28.Radio "MARIA"
 • 29.Radio "7"
 • 30.Radio "E PARË MAT"
 • 31.Radio "EMANUEL"
 • 32.Radio "AL-SAT 1"
 • 33.Radio "TRAVEL"
 • 34.Radio "LOVE "
 • 35.Radio "+3"
 • 36.Radio "ALDO 03 FM"
 • 37.Radio "EURO STAR"
 • 38.Radio "ENERGY"
 • 39.Radio "KONTAKT"
 • 40.Radio "NACIONAL"
 • 41.Radio "KLEA"
 • 42.Radio "ALFA"
 • 43.Radio "SPORT"
 • 44.Radio "STAR"
 • 45.Radio "CLUB ALSION"
 • 46.Radio "EGNATIA"
 • 47.Radio "LOGOS"
 • 48.Radio "IDEA"
 • 49.Radio "JEHONA"
 • 50.Radio "SPARTAK SM"
 • 51.Radio "KISS"
 • 52.Radio "LUSHNJA"
 • 53.Radio "VESA "
 • 54.Radio "JUG"
 • 55.Radio "4"
 • 56.Radio "1"
 • 57.Radio "SCAN"
 • 58.Radio "VLORA"
 • 59.Radio "4+"
 • 60.Radio "GRETA MUSIC RADIO"
 • 61.Radio "ONE"
 • 62.Radio "GRANT "
 • 63.Radio "DURRËSI"
 • 64.Radio "ABC News"
 • 65.Radio "EPIRI 2011"

Televizione publike kombëtare Redakto

 • 2.Televizioni Shqiptar (TVSH
 • 3.Televizioni Shqiptar 2 (TVSH 2)

4 "KLAN" Redakto

 • 5 "TOP CHANNEL"

Televizione private vendore per transmetim Analogue dhe Digjitale ne Territorin Shqiptar. Redakto

TV ABC News TV ALesio TV PLanet NTV TV SHIJAK News 24 Dritare TV Channel One Ora News Radio-Televizioni Shqiptar (RTSH) TVA1 TV UTV Education TV Scan TV BBF Koha TV Supersonic TV STV Folk TV ELrodi CLub TV TV Tirana TELE SPORT RTV ALesio CHANNEL TV Tirana + TV 2000 TV Zjarr 7TV TV Adriamed TV Durresi TV Skampa TV Egnatia TV Best Channel TV ALsat TV Starplus TV 1 CHANNEL TV Rozafa AGON CHANNEL Tema TV TV LEZHA TV Kopliku TV ANTENA NORD TV BLUE SKY TV Kukesi TV Johaniter TV Aplollon TV Kombi TV AVN TV Jug TV Preza TV 6+1 Vlora TV Real TV Kontakt TV Fokus Shipja master TV TV Belsh TV KELCYE 2A TV TV Kruja TV Panorama Fax News TV Amanita One tv Vlora MTV Lushnje TV7 TV 4+ TV Berati GLob TV TV Onufri TV Sot 7 TV Lobi TV Era RTV ALpo TV Channel 7 TV Saranda TV Tele joni TV Rivera TV D1 TV Puka TV EDEN 3 Korca plus RTV Tropoja TV MCN TV Mati TV Bulqiza TV Adriatik TV Bajamcurri ELBASANI PLUS TV KLadudiana TV Magrti TVD TV Magic TV Syri A2 TV TV ARV TV Armonia TV GRAMSHI Vlora channel TV 6 TELE 4 TV REX ABC TV DARDAN TV DARDANIA M PLUS IN TV Mad TV ALbania TV Report Euro news Albania Tele 1 TV TV PIK TV AOS TV Dirta RTV ISLAM Nix music TV TV MIRDITA ATN1 TV Asprarag Adria 2 TV TVA TV Clavin TV Shkodra TV Scutari TV Kucova Radio feja islam TV Teuta TV TV Jehona Dibra vision

Televizione kabllorë Redakto

 • 1.TV kabllor ”TV TRIO CABLE”
 • 2.TV kabllor ”IRLA”
 • 3.TV kabllor ”KOMBI”
 • 4.TV kabllor ”LUSHNJA”
 • 5.TV kabllor ”MULTIVIZION”
 • 6.TV kabllor ”ELBASAT”
 • 7.TV kabllor ”INKUSAT”
 • 8.TV kabllor ”HB - CA TV ”
 • 9.TV kabllor ”STAR”
 • 10.TV kabllor ”EGNATIA”
 • 11.TV kabllor ”ILIRIA”
 • 12.TV kabllor ”KORÇA”
 • 13.TV kabllor ”DEVI –E.R.I”
 • 14.TV kabllor ”LEZHA”
 • 15.TV kabllor ”ANI”
 • 16.TV kabllor ”KUÇOVA KABËLL TV”
 • 17.TV kabllor ”POLIÇAN”
 • 18.TV kabllor ”MATI”
 • 19.TV kabllor ”TV ASPARAG”
 • 20.TV kabllor ”TV BULQIZA”
 • 21.TV kabllor ”TV KUKËSI”
 • 22.TV kabllor ”JU-AL”
 • 23.TV kabllor ”FOKUS”
 • 24.TV kabllor ”DELVINA”
 • 25.TV kabllor ”KL-ED”
 • 26.TV kabllor ”IR-GEN”
 • 27.TV kabllor ”ERI A&A”
 • 28.TV kabllor ”K.A.M”
 • 29.TV kabllor ”APT”
 • 30.TV kabllor ”TEPELENA SAT”
 • 31.TV kabllor ”BLU-KABËLL”
 • 32.TV kabllor ”TV ALFA CABLE”
 • 33.TV kabllor ”MIRDITA”
 • 34.TV kabllor ”ERZENI”
 • 35.TV kabllor ”URA VAJGURORE”
 • 36.TV kabllor ”MEMALIAJ”
 • 37.TV kabllor ”TVM DEVOLLI”
 • 38.TV kabllor ”KAMZA”
 • 39.TV kabllor ”TV BLU-KABËLL”
 • 40.TV kabllor ”DIVJAKA”
 • 41.TV kabllor ”S3”
 • 42.TV kabllor ”DELTA”
 • 43.TV kabllor ”ORIKUM”
 • 44.TV kabllor ”DANJA”
 • 45.TV kabllor ”PËRRENJAS”
 • 46.TV kabllor ”ELBASAT”
 • 47.TV kabllor ”TV FRAHOLLI”
 • 48.TV kabllor ”TV FLAVIO CABLE”
 • 49.TV kabllor ”TV MAQELLARA”
 • 50.TV kabllor ”TV TERBUF”
 • 51.TV kabllor ”TV DUSHK”
 • 52.TV kabllor ”TV FUTURA-COM”
 • 53.TV kabllor ”K8”
 • 54.TV kabllor ”TV LUNA”
 • 55.TV kabllor ”TV JUG”
 • 56.TV kabllor ”TV PORTËZ”
 • 57.TV kabllor ”TV POJAN”
 • 58.TV kabllor ”TV ROSKOVEC”
 • 59.TV kabllor ”TV HUDENISHT”
 • 60.TV kabllor ”TV TATA JUNIOR”
 • 61.TV kabllor ”VOSKOPI”
 • 62.TV kabllor ”KRUTJA”
 • 63.TV kabllor ”CAKRANI”
 • 64.TV kabllor ”VJOSA”
 • 65.TV kabllor ”BELSHI”
 • 66.TV kabllor ”BRADSAT”
 • 67.TV kabllor ”TOSHKËZ”
 • 68.TV kabllor ”PROGRES TV”
 • 69.TV kabllor ”M&G”
 • 70.TV kabllor ”DCT”
 • 71.TV kabllor ”PUPA”
 • 72.TV kabllor ”VLORA CABLE”
 • 73.TV kabllor ”XHAÇI”
 • 74.TV kabllor ALFA HAJDIN I”
 • 75.TV kabllor ARD&NET”
 • 76.TV kabllor 2ASL”
 • 77.TV kabllor ”BRADO”
 • 78.TV kabllor ”LAPARDHA”
 • 79.TV kabllor ”MAMURRAS”
 • 80.TV kabllor ”MASA GRUP”
 • 81.TV kabllor ”OREXH”
 • 82.TV kabllor ”PIRG”
 • 83.TV kabllor ”ZARGOÇAN”

Media në Kosovë Redakto

Media në Kosovë mori zhvillim të madh pas vitit 1999. Televizionet më të rëndësishme janë RTK,Klan Kosova, RTV 21 dhe KTV.

Radio Redakto

 • 1.Radio "21"
 • 2.Radio "BESA"
 • 3.Radio "BLUE SKY"
 • 4.Radio "KOSOVA"
 • 5.Radio "DUKAGJINI"
 • 6.Radio "FESTINA"
 • 7.Radio "ILIRIA"
 • 8.Radio "MITROVICA"
 • 9.Radio "24"
 • 10.Radio "ALBA"
 • 11.Radio "DARDANIA"
 • 12.Radio "DODONA"
 • 13.Radio "DRENICA"
 • 14.Radio "Capital FM"
 • 15.Radio "ENERGJI"
 • 16.Radio "FERIZAJ"
 • 17.Radio "FONTANA"
 • 18.Radio "FURTUNA"
 • 19.Radio "GJAKOVA"
 • 20.Radio "ZËRI I SHTIMES"
 • 21.Radio "HELIX"
 • 22.Radio "EVROPA"
 • 23.Radio "K"
 • 24.Radio "KAÇANIKU"
 • 25.Radio "KAMENICA"
 • 26.Radio "KOSOVA E LIRË"
 • 27.Radio "LLAPI"
 • 28.Radio "MALISHEVA"
 • 29.Radio "SHQIP FM"
 • 30.Radio "PEJA"
 • 31.Radio "PLUS"
 • 32.Radio "PREMIERA"
 • 33.Radio "PRIZRENI"
 • 34.Radio "RINIA"
 • 35.Radio "SHARRI"
 • 36.Radio "STAR"
 • 37.Radio "START"
 • 38.Radio "TEMA"
 • 39.Radio "THERANDA"
 • 40.Radio "TOP ILIRIA"
 • 41.Radio "URBAN FM"
 • 42.Radio "VALA 2000"
 • 43.Radio "VALA RINORE"
 • 44.Radio "VICIANUM"
 • 45.Radio "VICTORIA"
 • 46.Radio "VIZIONI"
 • 47.Radio "YLBERI"
 • 48.Radio "ZËRI I POZHERANIT"
 • 49.Radio "TOP KOSOVA"
 • 50.Radio "TOP RADIO"

Televizione Redakto

RTK 1 RTK 2 RTK 3 RTK 4 Koha vision TV Dukagjini Rrokum TV Tribuna channel TV Arta Klan kosova Dasma TV NEWS TV Peace TV Zeri TV Rtv zik First TV Zico TV ON TV MFM TV BESA TV Prizerni TV FAN TV Syri vision TV Mitrovica TV Opinion TV Vali LEXO TV MTV KOSOVA Turbo channel AMOL TV Kanal 10 ATV TV Tema KEVITAN TV Click channnel 3+HD TV ALesio kosova RTV SHARRI TV JUG Ferizaj TV Festina RTV Pendimi ETV TV OPOJA Plus TV Kutia TV Albdermas Channel d Royal TV RTV DERSHA TV DIELLI NAKO TV Elsa TV xik TV TV Art TVR TV Diraspora Shota TV Start Tv Star TV Spin TV TV Lria TV Lapi RTV Malishevia TV Malishevia TV istogu istogu channel RTV Foantana Multivision Play TV Hareja TV RTV Aldi RTV 1 RTV Balkan TV Alsat Kosova Next TV TV ALBA Business channel TV Glob Olti tv TV MEN TV Skenderaj Visa Channel Pro channel Tv merto TV herc Top kosova Tv3 Kosova channel A9TV Rtv bujanovc Rtv presheva Telenobaria Alb swiss tv Nrg tv City tv Tv genva Mediasat
Operatorë kabllorë Redakto

 • 1.Operatori kabllor "IPKO Telecommunications"
 • 2.Operatori kabllor "EAGLE"
 • 3.Operatori kabllor "EURINA"
 • 4.Operatori kabllor "DREAM"
 • 5.Operatori kabllor "KUMANOVA"

%6.Operatori kabllor "EGC"

6.Operatori kabllor "Kujtesa-Net" Redakto

Televizione Redakto
 • 1.K-Channel
 • 2.K-Film 1
 • 3.K-Film 2
 • 4.K-Film 3
 • 5.K-Film 4
 • 6.K-Film 5
 • 7.K-Film Shqip
 • 8.K-Doku 1
 • 9.K-Doku 2
 • 10.K-Sport 1
 • 11.K-Sport 2
 • 12.K-Sport 3
 • 13.K-Sport 4
 • 14.K-Sport 1 HD
 • 15.K-Sport 2 HD
 • 16.K-Sport 3 HD
 • 17.K-Sport 4 HD
 • 18.K-Music HD
 • 19.K-Film1 HD
 • 20.K-Film2 HD

Media shqiptare në Maqedoni Redakto

Televizione Redakto

 • 1.TV "ERA"
 • 2.TV "ALSAT-M (ALSAT MAQEDONIA)"
 • 3.TV "2"
 • 4.TV "ILIRIDA"

Media shqiptare në Mal të Zi Redakto

Radio Redakto

 1. Radio "Elita"

Televizione Redakto

 1. TV "Teuta"
 2. TV "Boin"

TV ALesio mk Era tv Klan mk Alsat m Tv shenja Tv koha Tv tetova Mpt 2 Bleta tv Tv 2 Tv globi Tv dibra TV ART KANAL Tv gurra Tv pollogu Tv uskana Tv festa Euro al Tv teuta Tv boin

Burime informacioni Redakto

Lidhje të jashtme Redakto