Mesuli

fshat të Shqipëri
(Përcjellë nga Mesul)

Stampa:Fshat në Shqipëri Mesuli është një fshatkomunën Gjegjan)rrethin e PukësShqipërisë.

Shih edhe Redakto

Komuna Gjegjan eshte nje nder komunat me pupollsine me te madhe te rrethit te Pukes.

Banoret e komunes Gjegjan jane me origjine Mirditore. Si pasoje e nevojes se ndarjeve administrative, si shume zona te tjera Komuna Gjegjan kaloi nga administrimi i Mirdites ne varesi te rrethit te Pukes. Pavaresisht dallimeve kulturore dhe sociale, jane bere nje dhe kane nje bashkejetese sociale te admirueshme.

Fshati Mesul perbehet nga tre lagje: Gjinaj, Koder, Balte. Popullsia e ketij fshati besohet se ka ardhur nga Spaci dhe eshte vendosur ne kete zone. Tokat ne Mesul jane shume pjellore. Mesuli shquhet per prodhimet e fresketa bujqesore, per pemetarine dhe kryesisht per kultivimin e rrushit. Mesuli eshte nje zone arsim dashese, pasi me dhjetera djem dhe vajza te kesaj zone jane diplomuar ne dege te rendesishme dhe sot gezojne pozicione te rendesishme ne te gjithe vendin. Popullsia e kesaj zone per shkak te terrenit te thyer malor dhe papunesie, ka levizuar dhe eshte vendosur kryesisht ne rajonin perendimor te Shqiperise. Nga rreth 200 familje qe numeronte fshati i Mesulit ne Vitin 1990, sot numerohen rreth 30 familje. Mesuli shquhet gjithatu se ka dhe klimen me te mire ne te gjitha zonat perreth,ne lagjen koder tani nuk banon asnjeri po ashtu dhe ne balte vetem dy shtepi kan ngel ka dy lumenj te mrekullushem perroi i mesulit dhe perroj i qaf xhepes,gjithashtu ka dhe bukuri natyrore qe ja vlen ta vizitosh