Metropolet është një film kosovar, i xhiruar në Gjermani i vitit 2005. Ka si regjisor Sunaj Raca dhe shkrimtar Zymber Helmendi.

Aktorët Redakto

Blerim Destani ... Beni

Sunaj Raca ... Musa

Faruk Begolli ... Boss

Blerina Binaku ... Nita

Faik Gashi

Isa Kurtishaj

Ardita Lala

Basri Lushtaku

Vlora Nikqi

Liberta Spahiv