Mikhail (Mikhaylo) Vasilyevich Lomonosov ishte një dijetar polimath, shkencëtar dhe shkrimtar Rus, i cili dha kontribute të rëndësishëme në literaturë, arsim dhe shkencë.

RR5217-0001R М.В. Ломоносов.png

Një nga zbulimet e tij qe atmosfera e Venusit. Specializimi i tij në shkencë përfshinte shkencat natyrore, kiminë, fizikën, mineralogjinë, historinë, artin, filologjinë, pajisjet optike dhe të tjera. Lomonosovi ishte gjithashtu një poet, i cili krijoi bazat e gjuhës moderne Ruse.

Lidhje të jashtmeRedakto

  Commons: Mikhail Lomonosov – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale