Military Export Import Company

Military Export Import Company, shkurt MEICO, është ndërmarrje shtetërore, në vartësi të Ministrisë së Mbrojtjes së Shqipërisë.

Kjo ndërmarrje është krijuar, në vitin 1991, me vendim të Këshillit të Ministrave të Shqipërisë, Nr.366, datë 5 tetor, 1991 "Për krijimin e Ndërmarrjes së Import-Eksportit në varësi të Ministrisë së Mbrojtjes" dhe që nga ky vit ushtron veprimtarinë dhe aktivitetin e saj, për plotësimin e nevojave të Forcave të Armatosura Shqiptare dhe të institucioneve të tjera, me mallra importi specifike të karakterit ushtarak, si dhe eksportet e mallrave ushtarake të reja dhe stoqeve të Ushtrisë Shqiptare, si dhe të prodhimeve të industrisë ushtarake.[1]

RregullorjaRedakto

Rregullat për eksport-importin e artikujve të karakterit ushtarak në Republikën e Shqipërise Kushtet që duhet të plotësojë një subjekt tregëtar i huaj që kërkon të importojë apo eksportojë armatime, municione dhe materiale te karakterit ushtarak nga dhe për Republikën e Shqipërisë nëpermjet MEICO-s: a. Të jetë subjekt tregetar i rregjistruar në një shtet që nuk është nën embargo nga Organizata e Kombeve të Bashkuara ose konventave të ndryshme ku aderon dhe Republika e Shqipërisë ku ndalohet import-eksporti i armatimeve, municioneve dhe mallrave te tjera ushtarake. b. Të ketë Liçensën për importe të armatimeve, municioneve dhe mallrave të tjera të lëshuar nga auturitetet e vendit te tij. c. Të paraqesë çertifikatën e përdoruesit të fundit (End User), dokument të lëshuar nga autoriteti i vendit të tij ku garanton se ky mall do të shkojë në atë vend dhe nuk do të rieksportohet osë tranzitohet.

EksportiRedakto

ArmatimetRedakto

Ndërmarrjes “MEICO” i janë vënë në dispozicion për shitje kontigjente të ndryshme armësh trofe, stoqe e te reja. Pushke automatike, mitrolozë të lehtë e të rëndë, mortaja, mitroloze kundër ajrore, topa etj. "MEICO" ofron edhe armë të lehta e pjesë këmbimi të prodhimit të ri të industrise Shqiptare .

MunicionetRedakto

Ndërmaria “MEICO” zotëron për shitje kontigjente të ndryshme municionesh të tipeve dhe kalibrave të ndryshëm, prodhime të reja të industrise vendase ushtarake dhe stoqe municionesh te vendeve te tjera si:

 • Fishek7.62 mm x 39AK-47
 • Fishek9 mm x 18Makarov
 • Fishek9 mm x 19Parabelum
 • Fishek7.62 mm x 54R
 • Fishek.12.7 mm x 108
 • Fishek14,5 mm x 114
 • Predha60 mm,82 mm,107mm,120mm,160 mm Mortaje.
 • Predha57 mm,75 mm,76 mm,85 mm,100 mm,122 mm, 130 mm,152 mm, etj të artilerise Tokësore, bregdetare dhe k/ajrore.

EksploziveRedakto

Barut, TNT, Dinamite, Amonite, Kapsolla KD8, elektrike, fitil zjarrpercjelles dhe detonant, fishekzjarre etj.

Paisje UshtarakeRedakto

Paisje ushtarake (funksionale ose jo) dhe pjesë këmbimi për to si:

ImportiRedakto

LogjistikëRedakto

 • Ushqime
 • Karburante speciale
 • Veshje

Paisje per policineRedakto

Ndërmarja “Meico” është furnizuesja kryesore dhe ekskluzive për paisjet speciale të Policisë së Shtetit dhe policive te tjera që funksionojne në Shqiperi sipas ligjeve perkatese: Si armatime, municione ,veshje speciale si dhe paisje speciale. Jelek antiplumb Xhaketa antiplumb Kaska antiplumb Mburoja antiplumb për pistolet dhe Ak-47 Skafandra policie Mburoja policie Elektrikë individual dhe kolektive policie Mblokus rrugësh Hekura lidhës metalik Lidhsa një perdorimësh plastike Shkopinj gome të policisë Shpërthyes hidraulik Bombula me gaz individuale Bombula me gaz për shpërndarjen e turmave Granata akustike verbuase Granata me gaz CN-CS Komplete zhytje

Dyqani i MEICORedakto

I – ARMATIME

1.Pistoleta të kalibrave të ndryshem nga 5.6 mm deri në 11,4 mm 2.Krëhëra pistolete 3.Thupra pistolete 4.Këllëf pistolete brezi

  Këllëf pistolete krahaqaf
  Këllëf pistolete nën sjetull
  Këllëf pistolete në kembë

5.Rrip krahaqaf 6.Këllëf për krëhër rezervë 7.Silenciator 8.Pajisje për marrjen e vijës së shënimit me rreze infra të kuqe

  Pajisje për marrjen e vijës së shënimit me rreze lazer
  Pajisje elektrike për ndriçimin e fushës së qitjes

9.Vajnitese 10.Kuti për mbajtjen e pistoletës 11.Valixhe për mbajtjen e pistolëtes

II.ARME GJAHU

1.Teke 12 mm 2.Teke 16 mm 3.Teke 20 mm (Flober) 4.Teke 24 mm (Flober) 5.Çifte 12 mm Paralel 6.Çifte 12 mm Superpost 7.Çifte 16 mm Paralel 8.Çifte 16 mm Superpost

II.SHOTGAN POLICIE

1.Shotgan 12 mm (7+1) me qytë druri 2.Shotgan 12 mm (7+1) me qytë metalike 3.Shotgan 12 mm me krëhër disk

III. Pajime e paisje

1.Këllëfa arme 2.Vegla pastrimi 3.Thupra pastrimi 4.Vajmbajtëse 5.Furçë me qime 6.Furçë metalike 7.Pajisje për marrjen e vijës së shënimit me rreze infra të kuqe 8.Pajisje për marrjen e vijës së shënimit me rreze lazer


IV- MUNICIONE MUNICIONE SPORTIVE

1.Saçme 4.5 mm për pistoleta dhe pushkë me ajër 2.Fishekë 4.5 mm me pupël për pistoleta dhe pushkë me ajër 3.Fishekë të shkurtër 5.6mm Sportiv 4.Fishekë të gjatë 5.6mm Sportiv

MUNICIONE LUFTARAKE

1.Fishek 6.5mm 2.Fishek 7mm 3.Fishek 7.35mm x 17 4.Fishek 7.62mm x 25 5.Fishek 7.62mm x 39AK-47 6.Fishek 7.62mm x 54 R 7.Fishek 7.7mm


MUNICIONE GJUETIE

1.Fishek 12mm me saçme 1 mm deri ne 9 mm 2.Fishek 12 mm me nje saçme plumbi 3.Fishek 16mm me saçme 1 mm deri ne 9 mm 4.Fishek 16mm me nje saçme plumbi


MUNICIONE PER SHUTGAN POLICIE

1.Fishek 12mm me saçme gome 2.Fishek 12mm me nje saçme gome 3.Fishek 12mm me plumb per hapjen e kasafortave 4.Fishek 12 mm me gaz CN - CS

ReferimeRedakto

 1. ^ "Faqja zyrtare". Arkivuar nga origjinali origjinali më 15 korrik 2013. Marrë më 12 prill 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)