Mirela Kumbaro (Tiranë, 4 mars 1966) është pedagoge dhe përkthyese shqiptare. Më 2013 ajo u emërua ministre e Kulturës e shtetit shqiptar.

Mirela Kumbaro
Ministër i Kulturës
Në detyrë
14 shtator 2013 – 17 janar 2019
Paraprirë ngaVisar Zhiti
Pasuar ngaElva Margariti
Të dhëna vetjake
U lind më4 mars 1966
Tiranë, Republika Popullore e Shqipërisë
Nënshtetësiashqiptar

Biografia

Redakto

Ka lindur në Tiranë, në vitin 1966. Ajo mban titullin Profesore e Asociuar, të fituar në vitin 2012 në Universitetin e Tiranës, në fushën e gjuhësisë. Në vitin 2009 ka mbrojtur titullin Doktor i Shkencave në fushën e Studimeve Përkthimore pranë Universitetit të Tiranës. Ka mbrojtur Diplomën për Master në Përkthim dhe Komunikim Ndërkulturor në vitin 1994, në E.S.I.T - Paris III, Universiteti i Sor­bonne - Nouvelle, në Paris, Francë. Ka kryer studimet universitare dhe është diplomuar në Universitetin e Tiranës, në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja, në fushën e letrave frënge, në vitin 1988.[1]

Znj. Mirela Kumbaro Furxhi nuk vjen nga radhët e politikës, por nga karriera akademike dhe nga një angazhim i gjatë e aktiv në shoqërinë civile ku ka kon­tribuar në fushat e kulturës, arsimit dhe problemeve sociale.

Znj. Kumbaro është përkthyese, publiciste dhe eksperte ndër­kombëtare për projekte ndërkulturore dhe për pro­grame kërkimore universitare, të ndërmarra nga organizatat ndërkombtare si Bashkimi Evropian, Or­ganizata Ndërkombtare e Frankofonisë.

Mirela Kumbaro në vitin 2013 zgjidhet në krye të Ministrisë së Kulturës e Shqipërisë.

Shiko dhe

Redakto

Referime dhe shënime

Redakto