Misri (apo Kallamoci, Zea mays L), është një drith i zbutur nga njerëzit vendas në Mesoamerica në kohët parahistorike. Misri perdoret ne jetën e perditshme per pergatitjen e bukës.

Misri
Zea mays - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-283.jpg
Ilustrim që përshkruan dy lule, mashkullore dhe femrërore e misrit
Klasifikimi shkencor
Mbretëria:
Pa klasifikuar:
Rendi:
Familja:
Nënfamilja:
Fisi:
Gjinia:
Lloji:
Z. mays
Emri binomial
Zea mays

Misri në Kosovë kultivohet në sasi të mëdha. Misri ka rendesi te madhe ne ekonomin e Kosoves, është nje bimë njëvjeçare me kërcell të fortë e të gjatë si kallam, me gjethe të mëdha heshtore, që nxjerr në majë lule si tufë, bën kallinj të mëdhenj, me koçan të fortë, të mbështjellë me fletë të gjelbra e me kokrra të bardha a të verdha dhe mbillet si drithë; kokrrat e këtij drithi, që bluhen miell për bukë a për gatesa të ndryshme ose hahen të ziera a të pjekura, përdoren si ushqim për bagëtinë, për të nxjerrë prej tyre vaj etj.