Mitologjia hebreje është trupi i miteve të lidhura me Judaizmin. Elementet e mitologjisë hebraike kanë pasur një ndikim të thellë në mitologjinë e krishterë dhe në mitologjinë islame, si dhe në kulturën abrahamike në përgjithësi. Mitologjia e krishterë trashëgoi drejtpërdrejt shumë prej rrëfimeve nga populli hebre, duke ndarë të përbashkët narrativat nga Dhiata e Vjetër. Mitologjia islame ndan gjithashtu shumë histori të njëjta; për shembull, një rrëfim krijimi i ndarë në gjashtë periudha, legjenda e Abrahamit, historitë e Moisiut dhe izraelitëve dhe shumë të tjera.

Kulla e Babelit nga Pieter Bruegel Plaku (1563).

Shiko edhe Redakto

Referimet Redakto