Mojstir (serbisht: Западни Мојстир/Zapadni Mojstir) është fshat në komunën e Tutinit, Serbi.

Mojstir
Fshat

Gjeografia Redakto

Mojstiri Perëndimor (ser. Западни Мојстир, quhet edhe Mojstiri Islam, ndërsa boshnjakët e quajnë Turski Mojstir) është vendbanim në komunën e Tutinit Sanxhaku i Tregut të Ri.

Demografia Redakto

Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2002 ky vendbanim ka asur 505 banor.

Në Mojstirin perëndimor janë 93 ekonomi familjare. Mosha mesatare e popullsisë është mjaft e re dhe sillet rreth 28,3 vjet.

Popullsia e këtij vendbanimi krejtësisht i takon nacionalitetit boshnjak me 99%. Diku ky vendbanim ka qenë i popullua me popullsi shqiptare. Një numër prej tyre ka emigruar në drejtim të Mitrovicës e një numër i konsiderueshëm është asimiluar në boshnjak, e që deri vonë veten e kan quajtur Mysliman.

Shih edhe Redakto

Përsonalitete Redakto

Lidhje të jashtme Redakto