Monumenti i Ali Pashë Tepelenës

Skulptori i Popullit, Muntaz Dhrami është realizuesi i Monumentit të Ali Pashë Tepelenës. Monumenti madhështor është prej bronxi, me peshë 4 ton, i gjerë 3.1 metër, i lartë 2 metra. Ai është vendosur në qytetin e Tepelenës, në sheshin që gjendet në hyrje të saj, kur vjen nga Ura e Leklit dhe fshatit Luzat. Ceremonia e inaugurimit u zhvillua me veprimtaritë e shumta për dy ditë resht, më 21 dhe 22 shtator të vitit 2002.

Përshkrimi

Redakto

Skulptura është 4 ton e rëndë, 3,1 m e gjerë dhe 2m e larte. Përurimi u bë më 21 shtator 2002.

Vendndodhja gjeografike e monumentit është: 40°17′37″N 20°1′16″E / 40.29361°N 20.02111°E / 40.29361; 20.02111