Monumenti i Mujo Ulqinakut ndodhet në qytetin e Durrësit. Vepër e skulptorit të popullit Kristaq Rama. Vepra ndodhet karshi torrës veneciane të qytetit dhe në të figuron statuja e Mujo Ulqinakut (Hero i Popullit) i cili ra më 7 prill 1939 gjatë pushtimit fashist të Shqipërisë.

Monumenti i Mujo Ulqinakut