Monumenti i Sabri Tuçit ndodhet në qytetin e Durrësit, në krah të “Torrës”, pranë shëtitores “Taulantia”. Ish nxënësit durrësakë ia kushtojnë mësuesit të tyre të dashur e të respektuar, “Skulptorit të Merituar” Sabri Tuçi, pas 17 vjetësh të vdekjes së tij, me përkushtimin: “Profesorit që gdhendi dashurinë”. Skulptor durrësak Idriz Balani, me aqë dashuri punoi portretin e “Profesorit”, e derdhi në bronx, e vendosi mbi shkëmbin e gdhendur, duke krijuar një vepër arti, dhe e shëndroi në një monument, për ta parë e vlerësuar të gjithë. Ai kështu realizoi ëndrën dhe dëshirëne e tij, por edhe të shokëve.

Monumenti i Sabri Tuçit

Me daten 28 shkurt ne ekspoziten Homazh për 100 vjetorin e lindjes te Sabri Tucit, Bashkia Durres e nderoi me titullin Mirenjohja e Qytetit.

Shih dhe këtë

Redakto