Mulatët Janë pasardhës të qiftefeve të përziera në mes të bardhëve dhe zezakëve. Jetojnë kryesishtë në Angloamerikë dhe në Amerikën Latine, si dhe në disa pjesë të Afrikës. Më së shumti ka në SHBA

Halle Berry

shih edheRedakto

Përzierja e rracave në kolonitë Spanjolle dhe Portugeze
Afrikanët ——— Spanjardët ——— Spanjardët ——— Amerindianët ——— Afrikanët
Mulatët Kreolët Mestikët Zambot