Zambo.jpg

Zambosët (spa.: zambo, portug.: cafuzo), vendasët e përzier indian dhe zezak të Afrikës të sjellur në kontinentin e Amerikës. Më së shumti jetojnë në Amerikën Latine ,posaqërisht në Venezuel, Kolumbi, Ekvador, Peru dhe Urugvaj. Gjithsejt janë 801 000. Kryesisht flasin gjuhën spanjole dhe kryesisht i takojnë fesë katolike.

shih edheRedakto

Përzierja e rracave në kolonitë Spanjolle dhe Portugeze
Afrikanët
———
Spanjardët
———
Spanjardët
———
Amerindianët
———
Afrikanët
Mulatët Kreolët Mestikët Zambot