Musalla (2925 m) (Mussala, Moussala) është maja më e lartë e Evropës Jug-Lindore dhe Gadishullin Ballkanik që ndodhet në Bullgari. Ajo është vendosur në pjesën lindore të maleve Rila që na kujton një peizazh të Alpeve. Gjithashtu, Musala është maja më e lartë e masivit Rila dhe të Bullgarisë në tërësi.

Mali Musalla

Emri rrjedh nga "Mus All-llahu" ("mali i zotit"), duke i quajtur kështu gjatë periudhës kur Bullgarise ishte pjesë e Perandorisë Osmane. Emri i vjetër i malit është Tangra.

Shiko edhe Redakto

  Commons: Musala – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale