Myqerem Tafaj i lindur më 14 nëntor 1957 është politikan shqiptar, deputet i Partisë DemokratikeKuvendin e Shqipërisë.

Myqerem Tafaj
Zëvëndës Kryeministër
Në detyrë
20122013
Ministër i Arsimit dhe Shkencës
Në detyrë
16 shtator 2009 – 10 shtator 2013
Paraprirë ngaGenc Pollo
Pasuar ngaLindita Nikolla
Në detyrë
11 mars – 24 korrik, 1997
Paraprirë ngaEdmond Lulja
Pasuar ngaEt'hem Ruka
Deputet i Kuvendit të Shqipërisë
Në detyrë
2009 – - Vazhdon
Të dhëna vetjake
U lind më14 nëntor 1957
Bulqizë, Republika Popullore e Shqipërisë
NënshtetësiaShqiptar
Partia politikePD
PunësimiPolitikan, veteriner

Ai ishte zëvendës kryeministër dhe ministër i Arsimit dhe ShkencësShqipërisë.