Lista e Ministrave të Arsimit të Shqipërisë

artikull-listë e Wikimedias

Lista e Ministrave të Arsimit të Shqipërisë.

Emri Mbiemri Filloi detyrën La detyrën Emri i saktë i ministrisë Kryeministër
Luigj Gurakuqi 4 dhjetor 1912 20 maj 1914 Ministria e Arsimit Ismail Qemali
Mihal Turtulli 14 mars 1914 20 maj 1914 Ministria e Arsimit Turhan pashë Përmeti
Luigj Gurakuqi 25 dhjetor 1918 29 janar 1920 Ministria e Arsimit Turhan pashë Përmeti
Sotir Peci 30 janar 1920 14 nëntor 1920 Ministria e Arsimit Sulejman Delvina
Kristo Floqi 15 nëntor 1920 1 korrik 1921 Ministria e Arsimit Iliaz Vrioni
Sotir Peci 11 korrik 1921 16 tetor 1921 Ministria e Arsimit Iliaz Vrioni
Hilë Mosi 16 tetor 1921 6 dhjetor 1921 Ministria e Arsimit Pandeli Evangjeli
Haki Tefiku 6 dhjetor 1921 6 dhjetor 1921 Ministria e Arsimit Qazim Koculi
Kristo Dako 7 dhjetor 1921 12 dhjetor 1921 Ministria e Arsimit Hasan Prishtina
Aleksandër Xhuvani 12 dhjetor 1921 24 dhjetor 1921 Ministria e Arsimit Idhomeno Kosturi
Rexhep Mitrovica 24 dhjetor 1921 2 dhjetor 1922 Ministria e Arsimit Xhafer Ypi
Rexhep Mitrovica 2 dhjetor 1922 25 dhjetor 1924 Ministria e Arsimit Ahmet Zogu
Fahri Rashiti 3 mars 1924 27 maj 1924 Ministria e Arsimit Shefqet Vërlaci
Fahri Rashiti 30 maj 1924 10 qershor 1924 Ministria e Arsimit Iliaz Vrioni
Stavro Vinjau 16 qershor 1924 24 dhjetor 1924 Ministria e Drejtësisë dhe Arsimit Fan Noli
Kostaq Kota 6 janar 1925 31 janar 1925 Ministria e Punëve Botore dhe Arsimit Ahmet Zogu
Xhafer Ypi 12 shkurt 1927 20 tetor 1927 Ministria e Arsimit Ahmet Zogu (president)
Xhafer Ypi 24 tetor 1927 10 maj 1928 Ministria e Arsimit Ahmet Zogu (president)
Xhafer Ypi 11 maj 1928 1 shtator 1928 Ministria e Arsimit Ahmet Zogu (president)
Abdurraman Dibra 5 shtator 1928 5 maj 1930 Ministria e Arsimit Kostaq Kota
Hilë Mosi 6 mars 1930 11 prill 1931 Ministria e Arsimit Pandeli Evangjeli
Hilë Mosi 20 prill 1931 7 dhjetor 1932 Ministria e Arsimit Pandeli Evangjeli
Mirash Ivanaj 11 janar 1933 16 tetor 1935 Ministria e Arsimit Pandeli Evangjeli
Nush Bushati 21 tetor 1935 7 nëntor 1936 Ministria e Arsimit Mehdi Frashëri
Faik Shatku 9 nëntor 1936 7 prill 1939 Ministria e Arsimit Kostaq Kota
Ernest Koliqi 21 prill 1939 3 dhjetor 1941 Ministria e Arsimit Shefqet Vërlaci
Xhevat Korça 3 dhjetor 1941 4 janar 1943 Ministria e Arsimit Mustafa Kruja
Rexhep Krasniqi 12 shkurt 1943 28 prill 1943 Ministria e Arsimit Maliq Bushati
Zef Benusi 11 maj 1943 8 korrik 1943 Ministria e Arsimit Ekrem Libohova
Eqrem Çabej 5 nëntor 1943 16 qershor 1944 Ministria e Arsimit Rexhep Mitrovica
Koço Muka 18 korrik 1944 28 gusht 1944 Ministria e Arsimit Fiqiri Dine
Gjergj Kokoshi 23 tetor 1944 13 janar 1945 Ministria e Arsimit Enver Hoxha
Kostaq Cipo 13 janar 1945 21 mars 1946 Ministria e Arsimit Enver Hoxha
Sejfulla Malëshova 22 mars 1946 6 shkurt 1948 Ministria e Arsimit Enver Hoxha
Naxhije Dume Naxhije Dume 6 shkurt 1948 1 tetor 1948 Ministria e Arsimit Enver Hoxha
Kahreman Ylli 23 nëntor 1948 9 prill 1952 Ministria e Arsimit Enver Hoxha
Bedri Spahiu 10 prill 1952 19 korrik 1954 Ministria e Arsimit Enver Hoxha
Bedri Spahiu 19 korrik 1954 21 qershor 1955 Ministria e Arsimit dhe Kulturës Mehmet Shehu
Ramiz Alia 21 qershor 1955 17 korrik 1962 Ministria e Arsimit dhe Kulturës Mehmet Shehu
Manush Myftiu 17 korrik 1962 22 qershor 1965 Ministria e Arsimit dhe Kulturës Mehmet Shehu
Thoma Deliana 23 qershor 1965 3 maj 1976 Ministria e Arsimit dhe Kulturës Mehmet Shehu
Tefta Cami 3 maj 1976 18 dhjetor 1981 Ministria e Arsimit dhe Kulturës Mehmet Shehu
Tefta Cami 15 janar 1982 19 shkurt 1987 Ministria e Arsimit dhe Kulturës Adil Çarçani
Skënder Gjinushi 20 shkurt 1987 21 shkurt 1991 Ministria e Arsimit dhe Kulturës Adil Çarçani
Kastriot Islami 22 shkurt 1991 10 maj 1991 Ministria e Arsimit Fatos Nano
Maqo Lakrori 11 maj 1991 4 qershor 1991 Ministria e Arsimit Fatos Nano
Maqo Lakrori 11 qershor 1991 6 dhjetor 1991 Ministria e Arsimit Ylli Bufi
Alfred Pema 18 dhjetor 1991 13 prill 1992 Ministria e Arsimit Vilson Ahmeti
Ylli Vejsiu 13 prill 1992 6 prill 1993 Ministria e Arsimit Aleksandër Meksi
Xhezair Teliti 6 prill 1993 10 korrik 1996 Ministria e Arsimit Aleksandër Meksi
Edmond Lulja 11 korrik 1996 11 mars 1997 Ministria e Arsimit dhe Sporteve Aleksandër Meksi
Luan Skuqi 11 mars 1997 24 korrik 1997 Ministria e Arsimit dhe Sporteve Bashkim Fino
Et'hem Ruka 25 korrik 1997 28 shtator 1998 Ministria e Arsimit dhe Shkencës Fatos Nano
Et'hem Ruka 2 tetor 1998 25 tetor 1999 Ministria e Arsimit Pandeli majko
Et'hem Ruka 28 nëntor 1999 6 shtator 2001 Ministria e Arsimit Ilir Meta
Ben Blushi 6 shtator 2001 29 janar 2002 Ministria e Arsimit dhe Shkencës Ilir Meta
Luan Memushi 22 shkurt 2002 25 korrik 2002 Ministria e Arsimit Pandeli majko
Luan Memushi 29 korrik 2002 1 shtator 2005 Ministria e Arsimit Fatos Nano
Genc Pollo 9 shtator 2005 10 shtator 2009 Ministria e Arsimit dhe Shkencës Sali Berisha
Myqerem Tafaj 16 shtator 2009 10 shtator 2013 Ministria e Arsimit dhe Shkencës Sali Berisha
Lindita Nikolla 10 shtator 2013 28 dhjetor 2018 Ministria e Arsimit dhe Sportit Edi Rama
Besa Shahini 28 dhjetor 2018 14 shtator 2020 Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë Edi Rama
Evis Kushi 14 shtator 2020 Ende në detyrë Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë Edi Rama


Shiko edhe

Redakto

Burimi i të dhënave

Redakto