Namie Amuro

këngëtare japoneze

Namie Amuro (安室奈美恵 Amuro Namie, lindi më 20 shtator 1977) është një ish-këngëtare, aktore dhe modele japoneze. Një figurë e njohur brenda industrisë argëtimit që nga fillimi i viteve 1990. Për shkak të jetëgjatësisë së saj dhe elasticitetit brenda industrisë, ajo është referuar si "Mbretëresha e muzikës Pop japoneze" dhe është njohur vazhdimisht si ekuivalent japoneze me artistët kryesorë perëndimorë si Madonna dhe Janet Jackson.

Namie Amuro
25th Anniversary Namie Amuro Live.jpg
Të dhëna
U lind20 shtator 1977
Naha, Okinawa, Japoni
Zhanret
Puna
  • Këngëtare
  • aktore
  • modele
Veglatvokal
Vitet aktive1992–2018
Shtëpitë diskografikeToshiba–EMI (1992–1995)
Avex Trax (1995–2013)
Dimension Point (2013-present)
Faqja zyrtarewww.namieamuro.jp

Amuro debutoi në moshën 14 vjeçare si këngëtare në bandën Super Monkey's. Jashtë muzikës, Amuro ka një fëmijë me ish-burrin e saj Masaharu Maruyama, anëtarë i bandës TRF. Më 16 shtator 2018, Amuro është pensionuar zyrtarish nga muzika.[1]


Jeta e hershmeRedakto

Prindërit e saj janë Emiko Taira (30 qershor 1950 - 17 mars 1999), dhe Amuro (babai i saj ende nuk është i njohur). Ajo është një nga tre fëmijët nga Taira dhe Amuro. Taira ishte divorcuar kur Amuro ishte katër vjeç dhe i kishte rritur tre fëmijët e saj vetëm në Okinawa.[2]

FilmographyRedakto

Viti Titulli Roli Shënimet
1992 Hirake! Ponkikki Rabbit
1993 Ichigo hakusho
1994 Toki o Kakeru Shōjo Miyoko Yoshiyama
1995 Watashi, Mikata Desu
1995 Station
1995 Shounan Liverpool Gakuin
1996 That's Cunning! Shijo Saidai no Sakusen? Morishita Yumi
1996 Gakko II Cameo
2000 Yonigeya Honpo
2011 The Reason I Can't Find My Love Cameo
Episode 9


Këngët hyrëseRedakto

AnimeRedakto