Kopertina e romanit

Nata me hënë është një roman i shkruar nga Ismail Kadare dhe botuar në vitin 1985. Po atë vit u ndalua.

PërmbajtjaRedakto

“Nata me hënë” tregon se nje ndermarrje nje vajze qe duhet te kete qene e fejuar apo e lidhur me pare me dike vihet ne qender te qendrimeve kritkie spse paska shkelur moralin. Reagimi i saj duke mos kundershtuar e rivlereson ate.

QendrimiRedakto

Ai tingëllon si një mbrojtje për respektimin e individit përpara kësaj mases amorfe mbytëse, përgjuese, . Shoqëria e gjurmon jetën private të heroinës, vajzës së re Mariana...

Referime dhe shënimeRedakto