Një dosje për Kadarenë

Një dosje për Kadarenë është një libër dokumentar i shkruar nga drejtori i Arkivave të Shtetit në Shqipëri, prof dr, Shaban Sinani që hedh dritë mbi jetën krijuese të Ismail Kadaresë në kushtet e diktaturës. Përmes dokumentave dhe fakteveve të nxjerra nga Arkivat e kohës autori tregon rrugën se ku ka ecur procesi krijues i një shkrimtrati të madh, se si ai është perskutuar, latuar, përshtatur dhe në fund të fundit, imponuar për të arritur hijerëndë tek lexuesi.

Libri është botim i Shtepisë Botuese OMSCA-1, Tiranë dhe doli në shtyp në vitin 2005.