Oberfranken është një prej shtatë qarqeve udhëheqëse në Bayernit por të mos ngatërrohet me rrethinën e Oberfranken. Shtrihet në veri të njesisë Federale dhe kufizohet me Sachsen, Thüringen,Unterfranken, Mittelfranken si dhe me Oberpfalz.

Harta e Oberfranken