Odlazi cirkus(përkth. Cirku po largohet ) është albumi i dytë dhe i fundit i lëshuar nga ish grupi jugosllav i rok Rani Mraz .

Untitled

Regjistrimi Redakto

Ashtu si dhe në albumin e mëparshëm të Rani Mraz, Mojoj mami umesto maturske slike u izlogu, dy anëtarët zyrtarë të Rani Mraz, Gjorgje Ballasheviq dhe Biljana Krstiq, incizuan Odlazi cirkus me muzikantët e studios: Josip Boček (kitarë), Bojan H. ), Slobodan Markoviq (tastierë) dhe Lazar Toshiq (bateri).

Lista e këngëve Redakto

Të gjitha këngët e shkruara nga Gjorgje Ballasheviq.

# Titulli Gjatësia
1. "Priča o Vasi Ladačkom" ("Historia e Vasa Ladačkit") 5:48
2. "Još jedna gorka pesma" ("Një tjetër këngë e hidhur") 3:40
3. "Nisam bio ja za nju" ("Nuk isha për të") 3:24
4. "Menuet" ("Minuet") 3:29
5. "Život je more" ("Jeta është një det") 3:25
6. "Pa dobro, gde si ti" ("Epo, ku ke qenë") 3:51
7. "Mirka"   4:13
8. "O, kako tužnih ljubavi ima" ("Oh, sa histori dashurie të trishta ka") 4:07
9. "Ostaje mi to što se volimo" ("Kam mbetur me dashurinë tonë për njëri-tjerin") 4:33
10. "Odlazi cirkus" ("Cirku po largohet") 3:04

Personeli Redakto

  • Gjorgje Ballasheviq - vokal
  • Bilja Krstiq - vokal

Trashëgimia Redakto

Hitet kryesore të albumit ishin "Mirka", "Pa dobro gde si ti", baladat "Menuet", "Život je more", "Odlazi cirkus" dhe "Priča o Vasi Ladačkom", e fundit që do të bëhet një nga pjesët identifikuese të Gjorgje Balašević -it.

Në vitin 2006, "Priča o Vasi Ladačkom" u anketua, nga dëgjuesit e Radio B92, në vendin e 13 në listën e 100 këngëve më të mira të B92 . [1] Në vitin 2011, kënga "Menuet" u anketua nga dëgjuesit e Radio 202, një nga 60 këngët më të mira të publikuara nga PGP-RTB / PGP-RTS gjatë gjashtëdhjetë viteve të veprimtarisë së shtëpisë diskografike. [2]

Referencat Redakto

  • EX YU ROCK enciklopedija 1960-2006, Janjatović Petar;