Ohrili Hysein Pasha (turqisht: Ohrili Hüseyin Pasha, vdiq më 20 maj 1622) ishte fisnik, burrë i shtetit dhe figurëë ushtarake osman me prejardhje shqiptare. Ai ishte vezir i madh i Perandorisë Osmane më 1621. Ai ishte nga qyteti i Ohrit (sot Maqedonia e Veriut).[1]

Pikturë e Ohrili Hüseyin Pasha

Shih edheRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ İsmail Hâmi Danişmend, Osmanlı Devlet Erkânı, Türkiye Yayınevi, İstanbul, 1971 (Turkish)