Oksidi i natriumit formohet me shkrirjen e natriumit metalik me peroksid natriumi ose me nitrit natriumi.

+=

+=+

Oksidi i natriumit është pluhur i bardh kristalor i cili me ujë reagon vrullshëm dhe formon hidroksidin e natriumit NaOH.

+->

Shiko edheRedakto

  Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.