Përmbajtje e lirë, ose informacioni i lirë, është çdo lloj vepre funksionale, vepër arti, apo përmbajtje të tjera krijuese që e plotëson përkufizimin e një vepre të lirë kulturore.

Logo e veprave të lira kulturore

PërkufizimiRedakto

Një vepër e lirë kulturore (përmbajtje e lirë) është, sipas Definicionit për veprat e lira kulturore, ajo që nuk ka ndonjë kufizim ligjor në lirinë e njerëzve për të:

  • përdorë përmbajtjen dhe të përfitojnë nga përdorimi,
  • studioj përmbajtjen dhe të aplikojë atë që është mësuar,
  • të bëj dhe shpërndajë kopje të përmbajtjes,
  • të ndryshojë dhe përmirësojë përmbajtjen dhe të shpërndajë këto vepra të derivative.[1][2]

Çështjet ligjoreRedakto

E drejta e autoritRedakto

Domeni publikRedakto

Copyleft-iRedakto

PërdorimiRedakto

Shih edheRedakto

ShënimeRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Erik Möller, e.a. (2008). "Definition of Free Cultural Works". 1.1. freedomdefined.org. Marrë më 2015-04-20. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Stallman, Richard (13 nëntor 2008). "Free Software and Free Manuals". Free Software Foundation. Marrë më mars 22, 2009. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)