Richard Matthew Stallman (* 16 Mars 1953Manhattan, New York City) është një aktivist amerikan për Software të Lirë, Hacker edhe zhvillues programesh – i njohur edhe me inicialet RMS. Stallman krijoj GNU-Projekt-in. Atij i njihet një ndihmese e madhe në suksesin e GNU/Linux, dhe ai ishte Presidenti parë i Free Software Foundation, i cili ndër të tjera zhvilloi edhe GNU General Public License.

Richard Stallman në Oslo (2009)

Jeta Redakto

MIT dhe GNU-Projekt Redakto

Stallman punoi në fillim të 1970-ës në AI Lab (departamenti për Inteligjencë artificiale) të Massachusetts Institute of Technology së bashku me një grup programuesish, qëe quanin veten Hacker.


Ai është bashkpuntor i i SHBA Lajmeve dhe kultures teleSUR. -->

Lëvizja e Free-Software Redakto

Stallman është themelues i Lëvizjes Free-Software

Çmime dhe Nderime Redakto

Richard Stallman ka marrë një radhë Nderimesh dhe çmimesh. Ndër të shumtat janë :

Trivia Redakto

Literaturë Redakto

Referime Redakto


Lidhje të jashtme Redakto

  Commons: Richard Stallman – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale