Paolo Gentiloni Silveri (Roma, 22 nëntor 1954) është një politikan italian. Ai ishte Ministri i Telekomunikacionit 2006-2008 dhe Ministri i Jashtëm 2014-2016. Ai është president i Këshillit të Ministrave të Republikës Italiane nga 12 dhjetor 2016.

Paolo Gentiloni Silveri
Kryeministër i Italisë
Në detyrë
12 dhjetor 2016 – aktiv
Paraprirë ngaMatteo Renzi
Ministri i Jashtëm
Në detyrë
20142016
Paraprirë ngaFederica Mogherini
Pasuar ngaAngelino Alfano
Ministri i Telekomunikacionit
Në detyrë
20062008
Paraprirë ngaMario Landolfi
Pasuar ngaClaudio Scajola
Të dhëna vetjake
U lind më22 nëntor 1954
Roma
NënshtetësiaItalian
Partia politikePD
PunësimiPolitikan
Faqja në rrjet[1]

Burimi

Redakto