Matteo Renzi (Firenca, 11 janar 1975) është një politikan italian. Ai ishte kryetar i provincës së Firences 2004-2009 dhe kryetar i bashkisë së Firences 2009-2014. Ai është president i Këshillit të Ministrave të Republikës Italiane nga 22 shkurt 2014, dhe krytari i Partisë Italia Viva.

Matteo Renzi
Kryeministër i Italisë
Në detyrë
22 shkurt 2014 – 12 dhjetor 2016
Paraprirë ngaEnrico Letta
Pasuar ngaPaolo Gentiloni
Kryetari i Partisë Demokratike e Italisë
Në detyrë
15 dhjetor 2013 – 12 mars 2018
Paraprirë ngaGuglielmo Epifani
Pasuar ngaMaurizio Martina
Kryetari i Bashkisë Firences
Në detyrë
22 qershor 2009 – 24 Mars 2014
Paraprirë ngaLeonardo Domenici
Pasuar ngaDario Nardella
Kryetari i Provinca e Firences
Në detyrë
13 qershor 2004 – 8 qershor 2009
Paraprirë ngaMichele Gesualdi
Pasuar ngaAndrea Balducci
Të dhëna vetjake
U lind më11 janar 1975
Firenca
NënshtetësiaItalian
Partia politikeIV
PunësimiPolitikan
Faqja në rrjet[1]

Duke u bërë kreu i qeverisë në moshën 39 vjeçare, është kryeministri me i ri në historinë italiane.

Qeveria e tij zgjati deri më 12 dhjetor 2016.

Burimi

Redakto