Papa Benedikti VI ( l. , - v. qershor 974, Roma) ishte papa i 134 i Kishës Katolike.[1] Shërbeu si papë që nga zgjedhja e tij më shtator 972 dhe deri më qershor 974. Paraardhës i tij ishte papa Gjoni XIII, ndërsa pasardhësi papa Benedikti VII.

Papa Benedikti VI
papa i 134 i Kishës Katolike
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Zgjedhja shtator 972
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Shenjtërimi 19 janar 973
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Fundi papatit qershor 974
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Paraardhësi papa Gjoni XIII
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Pasardhësi papa Benedikti VII
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Vdekja Roma, qershor 974
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Varrimi Bazilika e Shën Pjetrit

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ * Stampa:En Benedikti VI - Enciklopedia katolike e papëve
Tituj të Kishës katolike
Parardhësi 
papa Gjoni XIII
Papë
shtator 972 – qershor 974
Pasardhësi 
papa Benedikti VII